KINDERERGOTHERAPEUT

Mijn naam is Dorien Risselada-Koekoek en ik maak deel uit van het KJTD namens Ergo Actief. Ik ben sinds 1997 ergotherapeut. Ik ben getrouwd en woon met mijn gezin in het Friese Grou. Sinds 2018 werk ik als zelfstandige, waar de doelgroep met name kinderen is. Daarvoor werkte ik bij verschillende werkgevers zoals Revalidatie Friesland (kinderrevalidatie) en Noorderbreedte (ouderenzorg).

Ik werk met kinderen vanuit zowel het regulier- als het speciaal onderwijs (SO Fryslân) en zie kinderen met een meervoudige beperking thuis. Mijn werkgebieden liggen met name in Friesland: Grou en omstreken, Damwoude en omstreken.

Als enthousiaste ergotherapeut begeleid ik het kind graag op een positieve manier, uitgaande van de vaardigheden die wel lukken. Ik geniet ervan om samen te zien dat er vorderingen ontstaan in de zelfredzaamheid op school en thuis. Ik vind het belangrijk om ouders te betrekken bij de behandeling.

Je kunt bij mij terecht voor vragen die te maken hebben met de zelfredzaamheid, het handelen dat we dagelijks (verwachten) uit te voeren. Dat kan van alles zijn: veters strikken, zelf eten, zindelijkheid, opletten op school, overprikkeling thuis of op school, schrijven, aankleden, fietsen, huishouden, wonen. We oefenen dan op spelenderwijs vaardigheden. Wanneer het nodig is kom ik op school of bij u thuis. Ik kan helpen met het uitzoeken van hulpmiddelen en voorzieningen en het aanvragen bij de verschillende instanties.

Voor meer informatie kunt u op onze website kijken: www.ergoactief.nl
Wilt u meer info? Kijk dan ook eens op www.ergoactief.nl